Κ. Κούνεβα: «Μπροστά στο έγκλημα που συντελείται στη Ράφα, κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός»

Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια με το ΚΚΕ

«Μπροστά στο έγκλημα που συντελείται στη Ράφα, κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός», σημειώνει σε δήλωσή της η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Η δήλωσή της αναφέρει:

«Οι επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και το κλείσιμο των σημείων ελέγχου πρέπει να σταματήσουν στη Ράφα και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας!

Στα βόρεια επικρατεί πλήρους κλίμακας λιμός.

Η επίθεση στη Ράφα οδηγεί σε γενοκτονία. Το νερό, τα τρόφιμα και τα καύσιμα είναι εξαιρετικά ελλιπή. Τα νοσοκομεία δεν έχουν τίποτα για να τροφοδοτήσουν τις γεννήτριές τους.

Οι αδιάκοπες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και οι ελλείψεις καυσίμων οδήγησαν στο κλείσιμο των μαιευτηρίων παντού. Αρχίζουν να κλείνουν επίσης ολόκληρα νοσοκομεία.

Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή έδιναν άλλοθι στην επίθεση του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό, είναι τεράστιες. Όπως τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Μπροστά σε αυτό το έγκλημα κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων για ολονύχτια διαμαρτυρία τη Δευτέρα 13 Μάη, 8.00 μ.μ., στα Προπύλαια.

Φωνάζουμε δυνατά:

“ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ”»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...