Κ. Μητσοτάκης: Αντιπαράθεση σε συνέντευξη με Ολλανδή δημοσιογράφο

Αντιπαράθεση του Κ. Μητσοτάκηι με Ολλανδή δημοσιογράφο για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Αντιπαράθεση του Κ. Μητσοτάκηι με Ολλανδή δημοσιογράφο για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και σε Ολλανδή δημοσιογράφο έγινε χτες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ύστερα από συνάντηση των δύο με θέμα το Προσφυγικό.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι γίνεται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη τόσο τη δική μου όσο των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο, καθώς υπάρχουν στοιχεία που επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε. Αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε: Οι Βρυξέλλες μάς άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και πλέον κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό το γραφείο και να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα και έχει σώσει ζωές στη θάλασσα. Το κάνουμε αυτό κάθε ημέρα», προσθέτοντας «αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το μεταναστευτικό ζήτημα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...