Από φιέστα σε φιέστα καταφεύγει η κυβέρνηση στην πολύπαθη Θεσσαλία με προφανή στόχο να κατευνάσει την δυσαρέσκεια από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Έτσι, με τις πληγές ανοιχτές, εννέα μήνες μετά τον «Ντάνιελ» και μερικές μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε σήμερα Τρίτη στη Λάρισα για τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο κτίριο της Περιφέρειας.
Ωστόσο στη συνέχεια επέλεξε να κάνει μια κλειστή σύσκεψη για τις ζημιές του «Ντάνιελ» μόνο με Δημάρχους, δείγμα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το κλίμα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης που κυριάρχησε άλλωστε σε πρόσφατη κυβερνητική εκδήλωση στις 22 Μάη στην Λάρισα.
Άλλωστε, στην εκδήλωση των εγκαινίων για τις πλημμύρες, ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε ξανά να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες πριν και μετά την καταστροφή προετοιμάζοντας τους πλημμυροπαθείς για μεγάλη αναμονή κάνοντας λόγο για «δύσκολη και μακρά περίοδο αποκατάστασης της Θεσσαλίας».
Άλλοθι έδειξε πως αναζητά η κυβέρνηση και για την Πολιτική Προστασία καθώς ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι» φροντίζοντας από τώρα να φορτώσει στις καιρικές συνθήκες τις ευθύνες για τις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν για την αντιπυρική προστασία, όπως αυτά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Διότι και σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση κινείται με τη λογική κόστος-όφελος και υποστήριξε ότι έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία» και όχι η αναγκαία διότι η πυροπροστασία απαιτεί χρήματα που η κυβέρνηση ξοδεύει πχ για την αποστολής της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα με 500.000 ευρώ ημερήσιο κόστος.
Για αυτό και προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών ισχυριζόμενος ότι «θα είμαστε πιο έτοιμοι, δεν λέω έτοιμοι» και σαν «πολύ μεγάλη πρόοδο» εμφάνισε το αυτονόητο, δηλαδή να συνεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες!
Αναφέρθηκε και στο νερό λέγοντας πως πρέπει «να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας» με κατεύθυνση προφανώς την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΔΥΘ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και του σχεδίου της Ολλανδικής πολυεθνικής HVA που ζητά εγκατάλειψη υποτίθεται υδροβόρων καλλιεργειών.
Για «δύσκολη αντιπυρική περίοδο» μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας επικαλούμενος τον άνυδρο χειμώνα και παραδέχθηκε ότι η πολιτική προστασία «ζητάει ακόμα πολλά πράγματα». Σε ότι αφορά το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας η λειτουργία σχετίζεται με την συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών.
Παραβρέθηκαν ακόμα οι υπουργοί Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Λ. Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας.