Κ. Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη «στήριξη και προώθηση των ελληνικών θέσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ»

Με τον John Sarbanes, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, συναντήθηκε στο Μαξίμου ο Κυρ. Μητσοτάκης, ευχαριστώντας τον για τη «στήριξη και προώθηση των ελληνικών θέσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ»
Πηγή: Eurokinissi

Με τον John Sarbanes, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, συναντήθηκε χτες το πρωί στο Μαξίμου ο Κυρ. Μητσοτάκης, ευχαριστώντας τον για τη «στήριξη και προώθηση των ελληνικών θέσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ» .

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την κυβέρνηση, «κοινή διαπίστωση ήταν επίσης ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και κόμβο μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή». Και πώς αλλιώς, καθώς πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε άλλη μια απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη και κατόπιν προώθησή τους στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού για περικύκλωση της Ρωσίας, βάζοντας την περιοχή στο στόχαστρο της Μόσχας, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας. Επίσης, η ντόπια αστική τάξη επιδιώκει τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση λειτουργώντας ως μεταπράτης – διαμετακομιστής αμερικανικού LNG στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τονίστηκε τέλος ότι «οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο» και ότι «η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών έχει ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό». Μια στοίχιση στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, που η κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει ως ασπίδα τάχα στην τουρκική προκλητικότητα, την ώρα που καθημερινά αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο.

Χαρακτηριστικά είναι τα προχτεσινά γεγονότα στο νότιο Αιγαίο, άλλο ένα δείγμα των κινδύνων ανάφλεξης και της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων που κρύβουν οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί και η εμπλοκή της χώρας σε αυτούς.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...