Κ. Μητσοτάκης: Πανηγυρίζει για τη δόση 725 εκατ. με αντίτιμο πλειστηριασμούς και αντιλαϊκά νομοσχέδια

Ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ / Πηγή: Eurokinissi

Με προεκλογικούς πανηγυρισμούς υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση του Eurogroup που εκταμίευσε 725 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα με προαπαιτούμενο, ωστόσο, την ένταση των πλειστηριασμών και το «τρέξιμο» αντιλαϊκών νομοσχεδίων, όπως το έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

«Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του και πρόσθεσε ότι «δικαιώνει επίσης μία αποτελεσματική πολιτική» που «υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η δόση «εκκρεμούσε από τις αρχές του 2019», δηλαδή μια μεταμνημονιακή προϋπόθεση που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ολοκλήρωσε το «έργο» του τρίτου μνημονίου και της «ουράς» του!

Επίσης, να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup βρισκόταν και η επαναφορά του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο -σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν- προβλέπει «σκόντο» στους στόχους για το χρέος, με αντάλλαγμα νέα βάρβαρα μέτρα και «επί ποινή» πρόστιμα που θα καταλήγουν και πάλι στους λαούς.

Έργο «παραδοτέο» κι αυτό, μαζί με το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, για την όποια επόμενη κυβέρνηση: Είτε με κορμό τη ΝΔ, που ζητάει δεύτερη τετραετία για να συνεχίσει τις ίδιες «μεταρρυθμίσεις», είτε με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ, που όλα αυτά τα παρουσιάζει ως ευρωπαϊκή «κανονικότητα» και όσα ζει ο λαός ως …«ελληνική ιδιαιτερότητα». Ο μόνος που μπορεί να χαλάσει το κοινό τους σχέδιο είναι ο λαός, δυναμώνοντας τον αγώνα του, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού και στις επερχόμενες εκλογές.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...