Κ. Μητσοτάκης: Προανήγγειλε προνόμια για τους εμβολιασμένους και υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ειδικές κατηγορίες

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το άνοιγμα της συζήτησης, σύντομα, για την παροχή προνομιών στους εμβολιασμένους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, προκειμένου να διευκολυνθεί το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση εναποθέτει τα πάντα στους εμβολιασμούς, αντί να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, θέλοντας να βρει άλλοθι για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, φόρτωσε την ευθύνη για τα θύματα σε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας είναι θετικές. Έχουμε διαπιστώσει μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, μία ταχύτατη αποκλιμάκωση στον αριθμό των νοσηλειών, αλλά και στους διασωληνωμένους συμπολίτες μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας πως αυτή η αποκλιμάκωση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.  «Είναι βέβαια λυπηρό το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται, που ασθενούν βαριά στις εντατικές μας και που δυστυχώς κάποιοι απ’ αυτούς χάνουν τη ζωή τους, είναι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε.

Όμως, οι ίδιες οι κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες είναι που εκτρέφουν διάφορες σκοταδιστικές θεωρίες για τα εμβόλια ή την καχυποψία, τους δισταγμούς και τις συγχύσεις.

Aφού διαπίστωσε πως οι εμβολιασμοί προχωρούν τάχα «με πολύ γρήγορους ρυθμούς», τη στιγμή που οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι μόλις 22,4%, υπογράμμισε πως «θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση», για «να μπορέσουμε από τη μία να χτίσουμε το τείχος ανοσίας αλλά από την άλλη να εξασφαλίσουμε ότι και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυτή η πτωτική τάση θα συνεχίζεται, ο τουρισμός μας θα συνεχίσει κανονικά, τα πρώτα βήματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και θα μπορέσει και η οικονομία να ανακάμψει ταχύτατα όπως προβλέπουμε».

Έτσι, τόνισε πως «μέρος αυτής της συζήτησης έχει να κάνει και με τις διευκολύνσεις που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας», ξεκαθαρίζοντας πως «η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα», όπως επίσης θα γίνει συζήτηση «για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων».

«Αναμένω εντός των επόμενων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή, το οποίο θα δοθεί και στη δημοσιότητα, έτσι ώστε μετά από έναν πιστεύω σύντομο δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε στις πολιτικές μας γύρω από τα θέματα αυτά», επισήμανε, χαρακτηρίζοντας τον εμβολιασμό πράξη κοινωνικής ευαισθησίας. «Η αντίληψη ότι δεν βαριέσαι ας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ είναι μία αντίληψη η οποία δυστυχώς υπονομεύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη», πρόσθεσε.

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...