Κ. Μητσοτάκης: Υποστηρίζει ότι η Τουρκία εκτίθεται στο ΝΑΤΟ που σιγοντάρει την προκλητικότητα της

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 14 ιουνίου 2021 (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 14 ιουνίου 2021 (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Το …ΝΑΤΟ που σιγοντάρει την επιθετικότητα της Αγκυρας και την ΕΕ που επίσης είναι στη λογική “βρείτε τα” επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου! Υποστήριξε ότι η ηγεσία της Τουρκίας με τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας εκτίθεται στο ΝΑΤΟ, όταν γνωρίζει πως είναι σε εξέλιξη το παζάρι μεταξύ Αγκυρας και ΗΠΑ με ζητούμενο τη ΝΑΤΟική συνοχή στην νοτιοανατολική πτέρυγα έναντι της Ρωσίας και της Κίνας. 

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, δεχόμαστε έτσι από τους γείτονες μας νέους λεονταρασμούς αλλά όσο αυτοί απειλούν, τόσο εκτίθενται». Πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν τόσο περιθωριοποιούνται» και πως «εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντι μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ΝΑΤΟ». 

Επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη για διάλογο υπό προϋποθέσεις λέγοντας ότι «δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το αδιέξοδο. Αντίθετα μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση της διεθνούς νομιμότητας και στις σχέσεις καλής γειτονίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς σε όλα τα φόρα τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...