Κ. Παπαδάκης: Δεδομένη η αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης – Ο λαός να στηρίξει το ΚΚΕ

κώστας παπαδάκης

Το δίλημμα στις επικείμενες εκλογές είναι εάν θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ και η φωνή του λαού ή θα είναι δυνατή η επόμενη κυβέρνηση, που είναι δεδομένο ότι η πολιτική της θα είναι αντιλαϊκή, με βάση και τις δεσμεύσεις των αστικών κομμάτων στη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 20 Γενάρη, στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1».

Όσον αφορά τη ρύθμιση της κυβέρνησης για το «κόμμα Κασιδιάρη», σημείωσε πως από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα εμπεριέχει απαράδεκτες γενικεύσεις που δημιουργούν ουρές, που μπορεί να αξιοποιηθούν σε βάρος του λαϊκού κινήματος και των κομμουνιστών. Υπενθύμισε την επίσημη, επικίνδυνη, γραμμή της ΕΕ που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, στη λογική των δύο άκρων, με πολλά απαράδεκτα παραδείγματα, όπως στην Πολωνία που διώκεται αγωνιστής γιατί φορούσε μπλούζα με τον Λένιν κ.ά., ενώ στη χώρα μας διώκεται με κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα συνδικαλιστής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας.

«Αυτή είναι η δημοκρατία που ζούμε, τα ΜΑΤ να μπουκάρουν στα σπίτια ξημερώματα, να απολύονται αγωνιστές εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους στους χώρους δουλειάς, να διώκονται όσοι αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Κ. Παπαδάκης. 

Πρόσθεσε πως πρέπει να προσδιοριστεί ο εγκληματικός ναζιστικός χαρακτήρας της ΧΑ, όλων των παραφυάδων της και των στελεχών που έχουν καταδικαστεί και το κυριότερο, σημείωσε, είναι ο λαός να απομονώσει και να καταδικάσει τις φασιστικές ομάδες στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα στέκια της νεολαίας.  

Σχολιάζοντας τα μέτρα για την ακρίβεια, σημείωσε πως τα κοστολογημένα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι προγράμματα που δεν θέλουν να θίξουν τα κέρδη του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά να φορτώσουν τα βάρη στον λαό και τους εργαζόμενους. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...