Κ. Παπαδάκης: Η απομόνωση της Λεπέν δεν μπορεί να γίνει με στοίχιση πίσω από τον Μακρόν

Κώστας Παπαδάκης Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Κώστας Παπαδάκης Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ο λαός της Γαλλίας θα πληρώσει τον πολεμικό και ενεργειακό λογαριασμό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον «Real FM» για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σημείωσε ότι ο γαλλικός λαός πρέπει να απομονώσει αποφασιστικά την αποκρουστική υποψηφιότητα Λεπέν, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, όμως -τόνισε- η απομόνωσή της δεν μπορεί να γίνει με στοίχιση πίσω από τον Μακρόν που στηρίζει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και εφάρμοσε αντιλαϊκή πολιτική. Πρόσθεσε ότι η πείρα έδειξε πως όποτε ο λαός μπήκε στη λογική του μικρότερου κακού το πλήρωσε δίπλα.

Τα γαλλικά αστικά κόμματα και η κυβέρνηση Μακρόν έχουν ευθύνες για τη γιγάντωση της ακροδεξιάς, θυμίζοντας ότι από το 2002 με το δίλημμα Σιράκ – Λεπέν όταν ο πατέρας της Λεπέν πήρε 17%, το 2021 η κόρη Λεπέν πήρε στον 1ο γύρο 21% και τώρα έφτασε στο 23% συν το 7% του ακροδεξιού Ζεμούρ. 

Για τον Μελανσόν σημείωσε ότι η λέξη «αριστερός» χάνει το νόημά της, αφού στήριξε τον βομβαρδισμό στη Λιβύη και ως σοσιαλδημοκράτης έχει στηρίξει κατά καιρούς αντιλαϊκές πολιτικές. Για το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα σημείωσε ότι έχει απαξιωθεί διότι συμμετείχε σε κυβερνήσεις που έγδαραν τον λαό, που έβαλε την υπογραφή του στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και έγινε παρακολούθημα της σοσιαλδημοκρατίας και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τους κομμουνιστές στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι ο γαλλικός λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να έχει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα που να τιμά το όνομα και την αποστολή του, να μη συμμετέχει στη διαχείριση του καπιταλισμού, αλλά να στοχεύει στην ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται περαιτέρω κλιμάκωση και πως το ζητούμενο είναι οι λαοί να βάλουν εμπόδια στην εμπλοκή των κυβερνήσεων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...