Κ. Παπαδάκης: Το ΚΚΕ αποκάλυψε και καταψήφισε το πλαίσιο των παρακολουθήσεων

Το ΚΚΕ αποκάλυψε και καταψήφισε το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και στη Βουλή, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης ευρωβουλευτής του Κόμματος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας το βράδυ της Πέμπτης.

Σημείωσε πως υπάρχει ένας κυκεώνας παρακολουθήσεων και υποκλοπών που βήμα βήμα έχει χτιστεί επί πολλά χρόνια με βάση τους κανονισμούς και της οδηγίες της ΕΕ και την ενσωμάτωσή τους στις εθνικές νομοθεσίες με νόμους που ψήφισαν στη Βουλή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε πως υπάρχει κανονισμός της ΕΕ, που το ΚΚΕ τον καταψήφισε, για τις προϋποθέσεις της αγοραπωλησίας των λογισμικών για τις παρακολουθήσεις.

Θύμισε τις επίσημες καταγγελίες με στοιχεία του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος. Υπογράμμισε ότι με βάση το θεσμικό πλαίσιο οι πάντες μπορούν να τεθούν υπό παρακολούθηση τονίζοντας πως δεν πρέπει να περάσει η λογική της παρακολούθησης της ζωής και ότι πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο στο μηχανισμό των υποκλοπών και των παρακολουθήσωεν που έχει στόχο το εργατικό λαϊκό κίνημα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...