Κ. Παπασταύρου: Η επόμενη κυβέρνηση να είναι φοβισμένη, με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό λαό

Κύριλλος Παπασταύρου, ΚΚΕ

Όποιος και να εκλεγεί στην Τουρκία δεν θα αλλάξουν βασικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής και κυρίως η επιδίωξη της τουρκικής αστικής τάξης να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, να εντείνει τα παζάρια με το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία, την Κίνα, σημείωσε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Δυτική Αττική, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Action 24».

Όπως είπε, χρειάζεται να ανοίξει περισσότερο η συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά με έμφαση στο αν στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών παζαριών ανοίγει η επικίνδυνη διευθέτηση του Αιγαίου, ζήτημα που θα κληθεί να διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ακόμα, ο Κ. Παπασταύρου χαρακτήρισε δεδομένη την δυνατότητα προγραμματικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καθώς η ατζέντα της επόμενης μέρας περιλαμβάνει δύσκολα πράγματα για τον λαό, όπως η υλοποίηση μνημονιακών μέτρων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, 350 νέα μέτρα μέχρι το 2026, με τα οποία συμφωνούν και τα τρία κόμματα.

Στη βάση αυτή τόνισε ότι αυτό που πρέπει να απασχολεί τον λαό δεν είναι το αν θα είναι αυτοδύναμη ή συνεργασίας ή «ηττημένων» η επόμενη κυβέρνηση αλλά το να είναι κυβέρνηση φοβισμένων, να φοβάται να εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές. Και αυτό γίνεται με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό λαό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...