Κ. Παπασταύρου: Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που παρακολουθεί τον κόσμο είναι η πολιτική που φέρνει την ακρίβεια

Κύριλλος Παπασταύρου ΚΚΕ

Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που παρακολουθεί τον κόσμο είναι η πολιτική που φέρνει την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, σημείωσε στην ΕΡΤ το βράδυ της Κυριακής ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι πρέπει η λαϊκή πάλη να χτυπήσει τα βάθρα της αντιλαϊκής πολιτικής όπως π.χ. τους μνημονιακούς και μη νόμους που κρατούν χαμηλούς τους μισθούς με αποτέλεσμα το 60% των μισθωτών να έχει μισθό κάτω των 1.000 ευρώ το μήνα. Πρόσθεσε ότι πρέπει να επανέλθουν οι τριετίες. 

Αντίθετα, όπως είπε, η κυβέρνηση μοιράζει pass και επιδόματα, ζητώντας από τους εργαζόμενους να πουν και «ευχαριστώ». Χαρακτήρισε προκλητικό τον καυγά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ ο λαός είναι στον πάτο διαγκωνίζονται για τα χαρτζιλίκια και αφήνουν εκτός συζήτησης την κατοχύρωση σύγχρονων εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. 

Για την ακρίβεια σημείωσε ότι πρέπει να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, υπενθυμίζοντας ότι αυτή την πρόταση δεν την στήριξαν τα άλλα κόμματα διότι πλήττει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και δεν θεωρείται αποδεκτό από την ΕΕ. Συνεπώς, σημείωσε, αυτό δείχνει και τα όρια του συστήματος που έχει προτεραιότητα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Για τις υποκλοπές σημείωσε ότι είναι ένα σοβαρό σκάνδαλο με ευθύνη της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η συζήτηση μένει στην κορυφή του παγόβουνου και πως το παγόβουνο είναι το θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων και βάζει στο στόχαστρο τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Σημείωσε ότι είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που παρακολουθεί τον κόσμο και φέρνει την ακρίβεια.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...