Κ. Παπασταύρου: Το ΚΚΕ δεν θυσιάζει τις ζωές των εργαζομένων για τα κέρδη των λίγων

Τις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, με βάση τα μηνύματα που έρχονται από την καθημερινή επαφή του Kόμματος με τον κόσμο, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές κ.α., επισήμανε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Δυτική Αττική, μιλώντας στο Α’  Πρόγραμμα της ΕΡΑ, το μεσημέρι της Τρίτης 9 Μάη. 

Υπογραμμίζοντας ότι την επόμενη μέρα των εκλογών είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση, με όποια σύνθεση κι αν έχει, θα είναι αντιλαϊκή, σημείωσε ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι και να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική είναι το ΚΚΕ γι’ αυτό και καλεί τον κόσμο να το υπερψηφίσει. 

Για τα σενάρια συνεργασιών, σημείωσε ότι το ΚΚΕ λέει όχι σε μια πολιτική που θυσιάζει τις ζωές των εργαζομένων για τα κέρδη των λίγων, μια πολιτική που υπηρετούν τα αστικά κόμματα, γι’ αυτό και υπάρχει η δυνατότητα να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Σημείωσε ότι συμφωνούν σε μία σειρά βασικά θέματα, γεγονός που ομολογούν άλλωστε και τα ίδια τα δικά τους στελέχη κι έφερε ως παράδειγμα της σύμπλευσής τους το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης, με το οποίο όλοι συμφωνούν και για την είσπραξη των δόσεών του έχουν ήδη νομοθετηθεί 200 αντιλαϊκά μέτρα και η επόμενη κυβέρνηση στη θητεία της θα πρέπει να νομοθετήσει άλλα 350. Η σύμπλευσή τους φαίνεται ακόμα στα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 50% και από το ΠΑΣΟΚ κατά 70%.

Για το ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες εκλογές, σημείωσε ότι αυτή η επιλογή, εάν γίνει, θα έχει έναν σκοπό, να εκβιαστεί η ψήφος αυτών που δεν ψήφισαν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 21 Μαΐου.  

Ο λαός και οι εργαζόμενοι -πέρα από τις κοκορομαχίες μεταξύ των αστικών κομμάτων- να δουν την ουσία, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή και το κρίσιμο είναι πώς θα σταθεί ο λαός απέναντι σε αυτήν και μπορεί να σταθεί απέναντι μόνο με ένα δυνατό ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, αλλά και στο λαϊκό κίνημα, όπως κάνει όλα τα χρόνια δράσης του.   

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...