Και 2η συνομιλία είχαν Τραμπ και Μητσοτάκης

Συνάντηση Ντ. Τραμπ, Προέδρου ΗΠΑ με Κυρ. Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού Ελλάδα
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση Ντ. Τραμπ, Προέδρου ΗΠΑ με Κυρ. Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού Ελλάδας / Πηγή: Eurokinissi

Και δεύτερη συνομιλία είχε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία και αφού είχε μεσολαβήσει η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν.

Από κυβερνητικές πηγές έγινε γνωστό ότι η 2η επικοινωνία έγινε μετά τα μεσάνυχτα. Δεν έγινε γνωστό το ακριβές περιεχόμενο αυτής της δεύτερης συνομιλίας, παρά μόνο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη συνομιλία του με τον Ερντογάν. Πάντως οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι θέλει «αποκλιμάκωση» της έντασης. 

Βέβαια, οι προτροπές για «διάλογο» που απευθύνουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και χώρες όπως η Γερμανία, δεν αφορούν την επίλυση των ελληνοτουρκικών με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά με γνώμονα τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη ΝΑΤΟική συνοχή δρομολογούν επικίνδυνες «διευθετήσεις» σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών της περιοχής. 

Δείτε ακόμα...