Καιρός: Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες

Καύσωνας στην Αττική - Συντριβάνι στην Πλατεία Συντάγματος
Καύσωνας στην Αττική – Συντριβάνι στην Πλατεία Συντάγματος / Πηγή: Eurokinissi

Για τρίτη διαδοχική ημέρα, συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από σήμερα ο υδράργυρος ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στις ηπειρωτικές περιοχές. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται σήμερα να ξεπεράσουν σε πολλές περιοχές τους 38 βαθμούς, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Μάλιστα, οι μέγιστες στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 με 42 βαθμούς, με βάση τις ίδιες προβλέψεις. Ελαφρώς χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα, αλλά και εκεί λόγω των εξασθενημένων ανέμων (με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα) αναμένονται μέγιστες της τάξης των 37 βαθμών Κελσίου.

Κατά τόπους αναμένεται ότι θα ικανοποιούνται τα κριτήρια, ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως καύσωνας. Οι εξασθενημένοι άνεμοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και την αφρικανική σκόνη, αναμένεται να εντείνουν το αίσθημα δυσφορίας σε πολλές περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν σήμερα αυξημένες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...