Κακοκαιρία: Έντονη χιονόπτωση σε Έβρο και Θράκη – Πλημμύρες και καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία

Αγρίνιο - Πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία - 26/1/2021
Φώτο Αρχείου / Πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία – 26/1/2021 / Πηγή: www.agriniopress.gr

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε Έβρο και Θράκη από την επιδείνωση του καιρού με φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Αντίστοιχα, καταστροφές προκλήθηκαν από κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία.

Στη Ροδόπη έκανε την εμφάνισή της χιονοκαταιγίδα, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι οικισμοί Βάκος, Ίσαλος, Καλλιθέα, Αμάραντων και Πάμφορος και η πόλη της Κομοτηνής.

Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση όλη τη νύχτα στην Ορεστιάδα και αρκετές περιοχές του Έβρου, ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο ξημερώνουν στα «λευκά». Γι’ αυτό τον λόγο, τα σχολεία των Δήμων Ορφέα και Σουφλίου θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. 

Αιτωλοακαρνανία: Προβλήματα προκάλεσαν οι χθεσινές βροχοπτώσεις

Από την άλλη, η Αιτωλοακαρνανία επλήγη χθες από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, λόγω κατολίσθησης έκλεισε η επαρχιακή οδός Αγρινίου – Καρπενησίου, ανάμεσα σε Λαμπίρι και Παλαιοχώρι, αλλά και στην αντίστοιχη Αγρίνιου – Προυσό. Σε ότι αφορά την πρώτη, οι εργασίες για τον καθαρισμό του δρόμου θα ξεκινήσουν μόλις κριθεί δυνατό καθώς πρόκειται για τεράστιους βράχους. Επίσης, ζημιές έχουν καταγραφεί σε περιοχές του Αγρινίου, δέντρα έπεσαν λόγω των ισχυρών ανέμων σε Δοκίμι, Λεύκα, Καμαρούλα και Μακρυνεία. 

Τα σοβαρότερα δημιουργήθηκαν στο Δήμο Αγρινίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα και ζημιές σε χωριά του νομού. 

Σύμφωνα με τον Δήμο Αγρινίου, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών και μηχανημάτων για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 50 κλήσεις για την απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Ν. Νικολόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ πως βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά υδατορέματα στους Δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου – Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις.

Προβλήματα σε Ιθάκη και Ζάκυνθο από την επιδείνωση του καιρού

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στη Ζάκυνθο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο. Συγκεκριμένα, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Κυλλήνη για Πόρο Κεφαλονιάς, από Πόρο για Κυλλήνη, από Ζάκυνθο για Κυλλήνη, ενώ ακυρώθηκε και το δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο.

Από την άλλη, κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα ΠΙΚΠΑ λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σήμερα στο νησί της Ιθάκης, με απόφαση της δημοτικής αρχής του νησιού.


Σημειώνεται πως τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα συνεχιστούν και σήμερα με τη θερμοκρασία να σημειώνει ραγδαία πτώση και να παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι.

Δείτε ακόμα...