Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού σε μέσα – υποδομές – προσωπικό

Κακοκαιρία «Φίλιππος» - Μάρτιος 2022 - Οι οδηγοί αντιμέτωποι με την «ατομική ευθύνη»
Φώτο Αρχείου / Κακοκαιρία «Φίλιππος» – Μάρτιος 2022 – Οι οδηγοί αντιμέτωποι με την «ατομική ευθύνη» / Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Τις μεγάλες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού σε μέσα, υποδομές και προσωπικό φέρνει στο προσκήνιο η νέα κακοκαιρία «Φίλιππος» που είναι σε εξέλιξη.

Η λογική τού να αποφευχθεί το προηγούμενο φιάσκο με την κακοκαιρία «Ελπίς» κυριάρχησε, και γι’ αυτό έχουν κλείσει δρόμοι και σχολεία κυρίως σε διάφορες περιοχές, αφού δεν υπήρξε πρόνοια για έγκαιρη ρίψη αλατιού και καθαρισμούς.

Το πρωί της Παρασκευής, στα «λευκά» ξύπνησαν αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω της χιονόπτωσης από το νέο σύστημα κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έκλεισε ανώνυμη οδός στην Καισαριανή από το ύψος της Λεωφόρου Αλίμου- Κατεχάκη, έξοδος Καλοπούλα προς Υμηττό.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει από τις 22:00 εχθές το βράδυ η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο τμήμα της Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής), στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη διεξάγεται κανονικά, ενώ νωρίτερα και για περίπου μια ώρα η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέως τύπου οχημάτων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...