Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Συνεχίζονται και σήμερα οι δυσκολίες σχεδόν σε όλη τη χώρα

Καιρός - Χιονοπτώσεις στο Διόνυσο - 08/03/2022
Φώτο Αρχείου / Καιρός – Χιονοπτώσεις στο Διόνυσο – 08/03/2022 / Πηγή: EUROKINISSI

Συνεχίζονται και σήμερα οι δυσκολίες από τη κακοκαιρία «Φίλιππος» που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα από το πρωί της Τετάρτης. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της νέας κακοκαιρίας “Φίλιππος”, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από τις Αφίδνες και πάνω. Νωρίτερα, είχε κλείσει για λίγη ώρα η εθνική οδός από τη γέφυρα Καλυφτάκη ως τα Οινόφυτα για όλα τα οχήματα, λόγω της χιονόπτωσης. Απαγορεύεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Η Κυβέρνηση με την προσφιλή της τακτική για την «ατομική ευθύνη», προτρέπει (ισχυρή σύσταση), μέσω της Πολιτικής Προστασίας, τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...