Καλιφόρνια: 65 πλοία στην…”ουρά” σε δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αμερικής

Το λιμάνι του Λος Άντζελες
Φώτο Αρχείου / Το λιμάνι του Λος Άντζελες

Περίπου 65 φορτηγά πλοία έχουν αναγκαστεί να παραμείνουν στη ράδα δύο εκ των μεγαλύτερων αμερικανικών λιμανιών προκαλώντας τεράστια διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας στις ΗΠΑ. Τα πλοία έχουν “κολλήσει” έξω απ’ τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, στην Καλιφόρνια τα οποία διαχειρίζονται, περίπου, το 40% των εμπορευματοκιβωτίων που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν την πανδημία του Covid ήταν ασυνήθιστο να περιμένει να δέσει ακόμη και ένα πλοίο. Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε εξαιτίας της απότομης αύξησης στο εμπόριο και την παραγωγή που είχε παρουσιάσει μείωση λόγω Covid με τις εταιρίες μεταφοράς να προσπαθούν να… προλάβουν.

Τον τεράστιο όγκο εμπορευματοκιβωτίων που αναμένεται μέσα στο υπόλοιπο 2021 αλλά και το 2022 επισημαίνει ο επικεφαλής του λιμανιού του Λος Άντζελες, Gene Seroka. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις για την παρατεταμένη “ουρά” στα δύο αυτά λιμάνια δείχνουν ότι μπορεί να συνεχιστεί ακόμη και μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο τεράστιος όγκος των εμπορευματοκιβωτίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από γειτονικά λιμάνια λόγω της χωρητικότητας τους. Το περασμένο Σάββατο, ο αριθμός των πλοίων έφτασε σε αριθμό ρεκόρ. 73 πλοία παρέμεναν σε αναμονή, σχεδόν τα διπλάσια απ’ ότι τον Αύγουστο.

Τα…σπασμένα τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι, αφού για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση η εταιρία διαχείρισης των δύο λιμανιών πήρε την απόφαση της επέκτασης του ωραρίου, το οποίο θα καλύπτει όλο το 24ωρο σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...