Καλίν: “Η Τουρκία δεν χρειάζεται άδεια από καμία χώρα για να διασφαλίσει την ασφάλειά της”

Φωτό αρχείου

Η Τουρκία δεν χρειάζεται άδεια από καμία χώρα για να διασφαλίσει την ασφάλειά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρ. Τ. Ερντογάν, Ιμπραήλ Καλίν αυτό μετά από ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας εναντίον «των τρομοκρατών της YPG και του PKK».

«Μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό με τους συμμάχους μας. Όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ βρίσκεται αντιμέτωπο με απειλή, επίθεση ή τρομοκρατική ενέργεια, αναμένουμε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να λάβουν συλλογική δράση. Όπως είπε και ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία θα πάρει τα πράγματα στα χέρια της εάν δεν γίνουν αυτά τα βήματα» είπε ο Καλίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Σε διάστημα μίας εβδομάδας, η Τουρκία έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα (άνω των 400) κατά θέσεων Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, στο πλαίσιο «αντιποίνων» για τη βομβιστική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου -την «πατρότητα» της οποίας απέδωσε άμεσα στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την -υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ- κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Αμφότερες οι κουρδικές οργανώσεις έχουν αρνηθεί την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: cnn

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...