Καλλιθέα Πατρών: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την αντιμετώπιση της αγροτοδασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα Πατρών και φανέρωσε για μία ακόμη φορά τις διαχρονικές ευθύνες της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, που οδήγησε νωρίτερα στην εκκένωση των κοινοτήτων Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμει από την πρώτη στιγμή ο Δήμος της Πάτρας, με εργαζόμενους και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που έχει στη διάθεσή του.

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όπως και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αναστασία Αγγελοπούλου.

Επίσης, άμεση ήταν η κινητοποίηση των δυνάμεων του ΚΚΕ αλλά και εργατικών σωματείων που ενίσχυσαν τις δυνάμεις της πυρόσβεσης με ομάδες εθελοντών, κάνοντας παράλληλα συνεχείς παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...