Κάλυψη στο Ισραήλ για τη δολοφονική επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας έδωσε ο Μπάιντεν

Συνάντηση Μπάιντεν Νετανιάχου στο Τελ Α Βιβ, ΗΠΑ- ΙΣραήλ

Κάλυψη στο Ισραήλ για την δολοφονική επίθεση στο νοσοκομείο «Al- Ahly» στη Γάζα, έσπευσε να δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ.

«Με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς», έσπευσε να πεί ο Τζό Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστηρίζοντας την προπαγάνδα του Ισραήλ.

«Είμαι εδώ για έναν απλό λόγο – θέλω ο λαός του Ισραήλ και ο λαός του κόσμου να γνωρίζουν ποια στάση έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ «έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του». 

Ο Μπάιντεν επανέλαβε τα όσα έχει δηλώσει περί «σφαγής» από την Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων 33 Αμερικανών πολιτών. «Έχουν διαπράξει σατανικά πράγματα και φρικαλεότητες που κάνουν το ISIS να φαίνεται κάπως πιο λογικό», έσπευσε να ισχυριστεί.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η παρουσία του Μπάιντεν στο Ισραήλ εκφράζει την «αδιαμφισβήτητη υποστήριξη που δώσατε στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». «Βλέπω την υποστήριξή σας καθημερινά στο εύρος και το βάθος της συνεργασίας που είχαμε από την αρχή αυτού του πολέμου», είπε

Ο Νετανιάχου αποκάλεσε τη συνεργασία «πραγματικά άνευ προηγουμένου» και ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που παρείχε στο Ισραήλ «τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας» και «για το ξεκάθαρο μήνυμα που στείλατε στους εχθρούς μας να μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας». Επισήμανε επίσης τα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα που έστειλε ο Μπάιντεν «για να υποστηρίξει αυτά τα λόγια με δράση».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...