Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών σε Όλυμπο και Ροδόπη

Πυρκαγιά - Πυροσβεστική
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με τις ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα που έχουν ξεκινήσει με το πρώτο φως της ημέρας, αναμένεται να αντιμετωπιστούν πλήρως οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σε Όλυμπο και Ροδόπη, που σήμερα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Συγκεκριμένα, η φωτιά στον Όλυμπο είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και καίει σε δύσβατο σημείο σε χαράδρα στην Καρυά Ελασσόνας χωρίς να απειλεί το υπόλοιπο δάσος. Λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και του υψηλότατου υψομέτρου που αγγίζει τα 2.000 μέτρα, το έργο της κατάσβεσης έχουν επωμιστεί τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα τρία αεροσκάφη που πραγματοποιούν ρίψεις νερού ώστε να κατασβέσουν τις όποιες εστίες. 

Ίδια είναι η εικόνα και στο μέτωπο της Αρδειάς Ροδόπης, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δάσος της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο. 

Τέλος η φωτιά που ξέσπασε νωρίς χθες το βράδυ στην Ανατολική Μάνη και πιο συγκεκριμένα κοντά στον οικισμό Πάλιρος, φέρεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο από τους υπαλλήλους του Σώματος που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή. 

Δείτε ακόμα...