Καμία προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων δηλώνει ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα έως ότου απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται από το Χαμάς δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος μίλησε για «ανθρωπιστικές παύσεις».

«Το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή εκεχειρία που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων μας, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.

Λίγο νωρίτερα, ο Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει ότι συζήτησε με τον Νετανιάχου για τη δυνατότητα να υπάρξουν «ανθρωπιστικές παύσεις με διευθετήσεις επί του πεδίου προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια για τους άμαχους και να καταστεί δυνατή μια πιο αποτελεσματική και συνεχής διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας». Και αυτό επειδή οι ΗΠΑ που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην στήριξη της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό στην Γάζα, διαπιστώνοντας ότι οι ισραηλινές θηριωδίες προκαλούν ευρύτερες αντιδράσεις, ακόμη και σε λαούς χωρών της Δύσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...