Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη!

Στρατιώτες - Στρατευμένοι
Φώτο Αρχείου / Πηγή: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI

Η φωτιά του πολέμου στην γύρω περιοχή φουντώνει επικίνδυνα και η έκταση που μπορεί να πάρουν οι συγκρούσεις είναι απρόβλεπτη. Μέσα σε ένα εκρηκτικό σκηνικό, η ελληνική κυβέρνηση με απόφασή της ( και την στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων) έστειλε την φρεγάτα “Ύδρα” κατευθείαν στο “στόμα του λύκου”, με το στρατηγείο της Λάρισας να αναλαμβάνει την ηγεσία της ευρωενωσιακής επιχείρησης “Ασπίδες”.

Σαν στρατιώτης που υπηρετώ την θητεία μου, με αυτή μου την επιστολή θέλω να διαμαρτυρηθώ για την εμπλοκή της χώρας μου σε αυτούς τους πολύ επικίνδυνους σχεδιασμούς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Ποιανού τα συμφέροντα θα υπερασπιστεί η φρεγάτα “Ύδρα”, που στέλνει η κυβέρνηση στην Ερυθρά Θάλασσα; Ποια σύνορα θα υπερασπιστεί, 3500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας;

Τα ερωτήματα καίνε και οι απαντήσεις που ακούμε δεν μπορούν να κρύψουν ότι η αποστολή της Φ/Γ στην Ερυθρά Θάλασσα γίνεται για την προάσπιση των συμφερόντων των λίγων, των μεγιστάνων του πλούτου! Για αυτά τα συμφέροντα στέλνουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, σε αποστολή πολύ μεγάλης επικινδυνότητας μόνο και μόνο για να προστατευθούν τα κέρδη των εφοπλιστών, των οποίων τα καράβια περνάνε από την περιοχή. Ταυτόχρονα όμως η χώρα μας γίνεται βασικός στόχος αντιποίνων όλων των αντιπάλων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ και ο λαός μας μπαίνει σε τεράστιο κίνδυνο.

  • Να ακυρωθεί η αποστολή “Ασπίδες” και να επιστρέψει τώρα πίσω η Φ/Γ “Ύδρα”.
  • Κανένας Έλληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός, ναύτης και στρατιώτης σε ξένα νερά και εδάφη.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις αποστολές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
  • Να επιστρέψει τώρα κάθε ελληνικό πλοίο και κάθε στέλεχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ
  • Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου.

Στρατιώτης (ΕΔ) Καραγιάννης Βαγγέλης

Δείτε ακόμα...