Κανονικά -αλλά χωρίς κόσμο- η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020
Πηγή: ΚΟΕ

Σήμερα στις 11:30 θα διεξαχθεί κανονικά η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020» στην Αρχαία Ολυμπία. Ωστόσο, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση στο κοινό, ενώ θα παρευρίσκονται ελάχιστοι δημοσιογράφοι.

Στις 11/3 ολοκληρώθηκε η τελική πρόβα (κλειστή για το κοινό) και η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας, Ξανθής Γεωργίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ για την τελετή:

«Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελική πρόβα για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020» στην Αρχαία Ολυμπία. Η πρόβα ήταν κλειστή για το κοινό λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας. 

Την πρόβα επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης που έδωσε τις τελευταίες οδηγίες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στην κανονική Τελετή.
Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 11:30, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου και θα είναι κλειστή για το κοινό».

Δείτε ακόμα...