Κανονικότητα οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις με το πολυπλόκαμο θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί

Μαρία Κομνηνάκα
Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

Επιβεβαιώνεται η τοποθέτηση που έκανε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ότι τελικά με το σκοτεινό και πολυπλόκαμο θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν γίνει κανονικότητα οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις και τελικά τείνει να γίνει εξαίρεση η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών.

Αυτό τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκπομπή του Kontra για το ζήτημα των εξελίξεων με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, σημειώνοντας ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον ίδιο τον λαό. 

Συνεχίζοντας ανάφερε ότι, δεν μπορεί εδώ και 6 χρόνια το ΚΚΕ να καταγγέλλει ότι παρακολουθείται, να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, να υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη και να μην βρίσκουν ούτε μια λέξη να πουν για το τι τέλος πάντων έγινε σε αυτές τις περιβόητες υποκλοπές και συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και ούτε η μια κυβέρνηση ούτε η άλλη δεν ένοιωσε την ανάγκη να απολογηθεί, να κινήσει διαδικασίες, να ερευνηθεί πραγματικά το ποιοι είναι αυτοί οι μηχανισμοί που έχουν τόση μεγάλη ευκολία στην χώρα μας να δρούν ανεξέλεγκτα και να παρακολουθούν ένα ολόκληρο κόμμα. 

Σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα των υποκλοπών η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε ότι εμείς ως ΚΚΕ δεν είχαμε πολύ μεγάλες προσδοκίες για τα αποτελέσματά της γιατί έχουμε δυστυχώς δει πάρα πολλές φορές και σε άλλες εξεταστικές επιτροπές, αυτές να οδηγούνται σε αδιέξοδο. Ωστόσο ξεκαθαρίσαμε ότι σε ότι περνά από το δικό μας χέρι θα επιμείνουμε, θα επαναφέρουμε τα αιτήματά μας για μπορέσει πραγματικά να αποκτήσει ουσία η εξεταστική επιτροπή, κατέληξε η Μ. Κομνηνάκα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...