Κάρυστος: Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο κάτοικοι χωριών λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή

(ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο έχουν μείνει σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά χωριά της Καρύστου, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Μελισσώνας.

Φλόγες φέρονται να έχουν κάψει κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα σπίτια της περιοχής ενώ άγνωστο είναι αν υπάρχει υδροδότηση στην περιοχή. Επίσης, ζημιές έχουν υποστεί κεραίες κινητής αλλά και της επίγειας τηλεφωνίας. Έτσι, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η επικοινωνία των κατοίκων.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαίνεται σε δύσβατη περιοχή στη θέση Ρούκλια προς την περιοχή Άγιος Δημήτριος και για την κατάσβεσή της περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα ενώ επιχειρούν ακόμα 54 πυροσβέστες -εκ των οποίων τρία πεζοπόρα τμήματα του Σώματος- με 18 οχήματα και εθελοντές. Παράλληλα συνδράμουν μηχανήματα και υδροφόρες της Τοπικής Διοίκησης. 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου, υδροφόρες των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου το μέτωπο να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο.

Δείτε ακόμα...