Καστοριά: Να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Νοσοκομείου και των δομών Υγείας!

Καστοριά
Πηγή: Eurokinissi

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Μεσοποταμίας και του νομού Καστοριάς το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο μέτρο από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και των δομών Υγείας της περιοχής.

Τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη Μεσοποταμία και το νομό Καστοριάς, είναι κοινή πεποίθηση, πως δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την έξοδο από τη δίνη της υγειονομικής περιπέτειας.

Τώρα που μεγαλύτερος αριθμός λαϊκών οικογενειών έχουν ανάγκη υγειονομικής φροντίδας, γίνονται με δραματικό τρόπο ορατές οι ελλείψεις στις υγειονομικές δομές.

Παρεμβάσεις του ΚΚΕ

Υπάρχει άμεση ανάγκη “μαζικών προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, και ιδιαίτερα πνευμονολόγων, όπως και της υποχρεωτικής ένταξης ιδιωτών ιατρών, ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας, στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, και για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού – όπου δεν απαιτείται νοσηλεία – στα ιατρεία τους και με κατ’ οίκον επισκέψεις” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Καστοριάς – Βοΐου του ΚΚΕ.

Για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνική παρέμβαση στον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Με αφορμή την κατάθεση της Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη, αναφέρθηκε στη χαρακτηριστική έλλειψη πνευμονολόγων στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Επίσης περιέγραψε τις δραματικές και επικίνδυνες ελλείψεις των δημόσιων δομών Υγείας σε μια περιοχή που μετράει πολλά κρούσματα, αλλά και θύματα.

Στη συνέχεια ζήτησε να στελεχωθούν άμεσα με το αναγκαίο προσωπικό όλες οι δομές υγείας καθώς και να εξοπλιστούν επαρκώς με υγειονομικά μέσα και υλικά.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει το συντομότερο δυνατό στην Ερώτηση του ΚΚΕ και να αντιμετωπίσει το θέμα.

Σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας

Ευχαριστήρια επιστολή προς πολίτες, επαγγελματίες και θεσμικούς παράγοντες που στηρίζουν το ΕΚΑΒ κοινοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.

Προσθέτοντας τη φωνή των εργαζομένων τους ΕΚΑΒ στις διαμαρτυρίες, αναφέρεται στις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί στο σύστημα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας και κάνει έκκληση για την άμεση προμήθεια μασκών FFP 3 και 2.

Επίσης έχουν ανάγκη απλών χειρουργικών μασκών “διότι τα αποθέματα εξαντλούνται και στα επόμενα 24ωρα τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πληρωμάτων και των ασθενών”.

Στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες, προστέθηκε και η κακοκαιρία.

Από νωρίς το πρωί χιονίζει και η θερμοκρασία είναι οριακά πάνω από το 0.

Δείτε ακόμα...