Καταδρομέας από Μυτιλήνη: «Υπηρετούμε στον στρατό για να υπερασπιστούμε τον λαό μας»

Στρατιώτες Άσκηση της Καταδρομέων ΄Γ ΜΑΚ στη Χίο
Φώτο Αρχείου / Άσκηση της Καταδρομέων ΄Γ ΜΑΚ στη Χίο / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Όσοι υπηρετούμε στον στρατό τους τελευταίους μήνες, αναμφίβολα υπηρετούμε σε μια περίοδο έντονων και επικίνδυνων εξελίξεων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν και τα όσα γίνονται στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ ιδιαίτερα με την γειτονική χώρα, την Τουρκία, δε δημιουργούν σε καμία περίπτωση αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας. Αντιθέτως, δυναμώνουν την ανησυχία για το ποιο θα είναι εν τέλει το τίμημα που πληρώνει και θα πληρώσει ο λαός μας.

Άλλωστε, πόση ασφάλεια μπορούμε να νιώθουμε όταν σε περίοδο πολέμου η χώρα μας εμπλέκεται έμπρακτα σε αυτόν στέλνοντας τεθωρακισμένα στην Ουκρανία; Την ίδια ώρα που μάλιστα εδώ και χρόνια η Ελλάδα αποτελεί μια τεράστια -«χρυσοπληρωμένη» από το λαό- Νατοϊκή βάση, συγκεντρώνει στρατό και πολεμικό υλικό, συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις στρέφοντας εν τέλει όλο και περισσότερο εχθρικά βλέμματα πάνω της. Όλα αυτά καθώς και τα δισεκατομμύρια που δίνονται κάθε χρόνο για τις Νατοϊκές δαπάνες καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας. Άλλωστε κάθε φαντάρος μπορεί να το συμπεράνει αυτό βλέποντας την υποβάθμιση μέσα στα στρατόπεδα στα οποία υπηρετούμε, τις συνθήκες στις οποίες κάνουμε τη θητεία μας.

Η σταθερότητα στην περιοχή, ιδιαίτερα στα σύνορα με την Τουρκία, για την οποία μας διαβεβαιώνουν κυβέρνηση και ΝΑΤΟ, είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ότι μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ συντηρείται η τουρκική επιθετικότητα. Οι προτάσεις για συνδιαχείριση στο Αιγαίο δεν «κόβουν τον αέρα», αντιθέτως ενισχύουν τους ανταγωνισμούς και «ανοίγουν την όρεξη» για νέες απαράδεκτες διεκδικήσεις εκ μέρους του τουρκικού κράτους.

Οι φαντάροι που αφήσαμε τα σπίτια μας, δουλειές, σπουδές, τους δικούς μας ανθρώπους για να υπηρετήσουμε στην παραμεθόριο και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτές τις εξελίξεις, είναι εχθρικές και επικίνδυνες. Υπηρετούμε στον στρατό για να υπερασπιστούμε τον λαό μας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τα σύνορα της και δεν έχουμε καμία δουλειά έξω από αυτά!

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, μας γεμίζει με ελπίδα η συνάντηση χιλιάδων νέων ανθρώπων στην 31η Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, με σύνθημα: «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!». Όπως όλο το χρόνο στους δρόμους της χώρας, έτσι και τώρα η νεολαία θα δυναμώσει το μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, για να μην βρεθεί κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα, για να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις!

Καταδρομέας Ξαγοράρης Άγγελος, Μυτιλήνη

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...