Καταδρομέας: «Η πολιτική που εξοντώνει εμάς και τις οικογένειες μας είναι αυτή που θα έπρεπε να απαγορεύεται μέσα και έξω από τα στρατόπεδα»

Φανταροι
Πηγή: Eurokinissi

Εκφράζω και εγώ με την σειρά μου την αλληλεγγύη μου στον στρατιώτη υγειονομικό. Η στάση της διοίκησης του 98 ΤΥΕΘ είναι προκλητική και απαράδεκτη. Δεν νοείται σήμερα να τιμωρείται φαντάρος με 10 μέρες φυλακής επειδή χαιρέτισε τους χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα που θα δώσουν το παρόν στο 30ο αντιιμπεριαλιστικο διήμερο της ΚΝΕ. 

Ακόμα πιο προκλητικό και καταδικαστέο από κάθε δημοκράτη νέο είναι το γεγονός δεύτερος στρατιώτης, από τη Λέσβο επίσης, από την 98 ΤΕ να τιμωρείται με ποινή επειδή εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον οπλίτη γιατρό!

Τα επιχειρήματα της Διοίκησης των ανωτέρω μονάδων, πως δήθεν απαγορεύεται η πολιτική σκέψη και άποψη στους στρατιώτες είναι γνωστό πως δεν ισχύουν, και είναι άκρως επικίνδυνα!

Οι στρατιώτες δεν χάνουν κανένα πολιτικό δικαίωμα την περίοδο της θητείας τους!

Τα Αντιιμπαριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ που φέτος συμπληρώνουν τα 30 είναι σταθμός για την νεολαία. Ιδιαίτερα φέτος αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα και περιεχόμενο βαρύτητας ειδικά στις σημερινές συνθήκες που ζούμε. Αλλά είναι λογικό να ενοχλούν τέτοιες δηλώσεις από την στιγμή που η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες έχουν επενδύσει εδώ και χρόνια στην αναβάθμιση του νατοϊκου  μετώπου στην περιοχή με βάσεις θανάτου, συμφωνίες και ένα σωρό λεφτά. Δίνουν γη και ύδωρ στους δολοφόνους των λαών για να μπορούν ανενόχλητοι να αλωνίζουν και να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής χέρι χέρι για τα κοινά τους συμφέροντα. 

Δεν απαγορεύονται βέβαια  όλες οι πολιτικές ιδέες μέσα στα στρατόπεδα. Βλέπουμε φασίστες να αλωνίζουν, ή τουλάχιστον να προσπαθούν άσκοπα κάποιες φορές, να σκορπίσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και το μίσος απέναντι σε άλλους λαούς. Δεν είδαμε κάποια φυλακή για αυτές τις ιδέες όμως. Η πολιτική που εξοντώνει εμάς και τις οικογένειες μας είναι αυτή που θα έπρεπε να απαγορεύεται μέσα και έξω από τα στρατόπεδα και όχι οι απόψεις ενός φαντάρου που συμπαραστέκεται στους ανθρώπους του μόχθου τους αδικημένους από την ζωή μετανάστες που έρχονται για μια καλύτερη ζωή. 

Εγώ μπορεί να απολύθηκα σήμερα αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το πλοίο που βρίσκομαι θα καταλήξει στην Μυτιλήνη. Στο 30ο αντιιμπεριαλιστικο διήμερο της ΚΝΕ.

Καταδρομέας Κωνσταντίνος Τσάκαλος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...