Καταδρομείς ΄Γ ΜΑΚ: Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε με τα άνισα γκρουπ των αδειών του Πάσχα

Στρατιώτες Άσκηση της Καταδρομέων ΄Γ ΜΑΚ στη Χίο
Φώτο Αρχείου / Άσκηση της Καταδρομέων ΄Γ ΜΑΚ στη Χίο / Πηγή: GEEUA

Στο alt.gr έφτασε επιστολή διαμαρτυρίας καταδρομέων της Γ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών στη Χίο. Οι στρατιώτες ζητούν μεταξύ άλλων να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε με τα άνισα γκρουπ των αδειών του Πάσχα.

Είμαστε καταδρομείς που υπηρετούμε τη θητεία μας στη Γ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών στη Χίο. Κάνουμε τη θητεία μας, ενώ βλέπουμε τους ανταγωνισμούς στη περιοχή της Μεσογείου να φουντώνουν και την τουρκική προκλητικότητα να οξύνεται, με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Παράλληλα εκτελούμε τα καθήκοντά μας, με μια νέα καπιταλιστική κρίση σε εξέλιξη αλλά και την πανδημία σε έξαρση, αφού γίνεται διαχείριση της με βάση τις λεγόμενες «αντοχές της οικονομίας», με δραματικές επιπτώσεις για τις οικογένειες μας αλλά και για εμάς τους στρατευμένους.

Ένας νέος στρατευμένος πιέζεται από όλα αυτά, πόσο μάλλον οι στρατευμένοι στις ειδικές δυνάμεις με την καθημερινή απαιτητική εκπαίδευση, αλλά και τις επιπρόσθετες δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό οι μέρες άδειες είναι πολύτιμες για να ξεκουραστούμε, να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους, τις οικογένειες μας. Πολλοί από εμάς, ακόμα και μέσα στην άδεια θα κυνηγήσουμε το μεροκάματο, αφού τα 8,62€ που προβλέπονται για τους στρατιώτες ως μηνιαία αμοιβή, δεν επαρκούν για να καλύψουν καμία ανάγκη μας.

Κατόπιν εντολής του υπουργείου για τις ημέρες αδειών του Πάσχα μάθαμε πως τα γκρουπ αδειών θα είναι άνισα. Συγκεκριμένα το δεύτερο γκρουπ αδειών θα είναι μειωμένο κατά δύο μέρες, καθώς είναι στη μέση οι αργίες του Πάσχα και η Εργατική Πρωτομαγιά. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για το άδικο αυτό μετρό.
Ζητάμε, να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει από αυτή τη κατάσταση καθώς ακόμα και οι δύο μέρες παραπάνω άδειας είναι πολύτιμες ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που έχουμε στερηθεί τις «εξόδους» που δικαιούμαστε, ακόμα και άλλες άδειες. Ζητάμε να γίνουν τεστ σε όλους τους στρατευμένους πριν και μετά τα γκρουπ αδειών και να μας χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Τέλος ξεκαθαρίζουμε με αφορμή τις φωνές που ακούγονται, ότι δήθεν για το άδικο μέτρο των άνισων γκρουπ αδειών φταίει η απεργία της Πρωτομαγιάς και «οι λιμενεργάτες που τεμπελιάζουν», δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό αυτών που απεργούν καθώς θα απεργήσουν και για τα δικά μας δικαιώματα, στις 6 του Μάη.
Ο αγωνιζόμενος λαός δεν είναι εχθρός!

Καταδρομείς από τη Γ ‘ΜΑΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...