Καταγγέλλει την υφυπουργό Εργασίας για την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης

Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Πηγή: Eurokinissi

Την υφυπουργό εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, Ασπασία Ταραχοπούλου, καθώς, όπως ισχυρίζεται, η υφυπουργός έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ψεύδη και προσπαθεί να υπονομεύσει την επιβαλλόμενη προστασία της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, η δικηγόρος ανέφερε ότι η υφυπουργός «το μόνο ακριβές που είπε», απαντώντας στη Βουλή σε σχετική Ερώτηση, είναι ότι «η Πρόνοια είναι ζήτημα της πολιτείας και όχι αλληλέγγυων ομάδων», τονίζοντας ωστόσο πως το παιδί στοχοποιήθηκε απροκάλυπτα. «Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού. Εχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδερφός της», κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.

Επίσης, κατήγγειλε ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός της υφυπουργού πως δέχεται η μικρή κατ’ οίκον διδασκαλία. «Εχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα», συνέχισε, για να προσθέσει ότι η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που «πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πηγαινέλα για να δει το παιδί». «Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια από την πολιτεία. Μόνο από ιδιώτες αλληλέγγυους. Η πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια», συνέχισε η Ασπασία Ταραχοπούλου, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες μια κουκέτα «γιατί τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ», και ακόμη ούτε αυτό έχει γίνει πράξη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...