Κατάρριψη 4 ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων κοντά στην ουκρανική μεθόριο

(Φωτό αρχείου)

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικά ελικόπτερα συνετρίβησαν σήμερα στη Ρωσία, κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, χωρίς να αποσαφηνίζονται τα αίτια της συντριβής. Ωστόσο, η ρωσική εφημερίδα Kommersant, καθώς και άλλες πηγές ανέφεραν ότι δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και δύο στρατιωτικά ελικόπτερα καταρρίφθηκαν σήμερα κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

«Από τη συντριβή του ελικοπτέρου Mi-8, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανέφεραν Ρώσοι διασώστες, σύμφωνα με το TASS. «Το ελικόπτερο συνετρίβη στην πόλη Κλίντσι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία… ο κινητήρας του ελικοπτέρου ανεφλέγη πριν από την συντριβή», τόνισε μια άλλη πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Κλίντσι, στην περιοχή του Μπριάνσκ, σε απόσταση 65 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε καμία αναφορά για αυτά τα περιστατικά.

Από την πλευρά του Κιέβου, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρένα Βερετσούκ εξέφρασε την ικανοποίησή της ότι «οι Ρώσοι είναι πολύ δυσαρεστημένοι σήμερα». «Μπορούμε να τους καταλάβουμε: δύο μαχητικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα λιγότερα», είπε.

Η περιοχή Μπριάνσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έγινε στόχος ουκρανικού βομβαρδισμού στα τέλη Απριλίου, με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Η περιοχή αυτή έγινε πρόσφατα στόχος επιθέσεων με drone και με δολιοφθορές σιδηροδρόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...