Καταστράφηκε το 90% στρατιωτικών αεροδιαδρόμων λένε οι Ρώσοι – Για βομβαρδισμό μαιευτηρίου μιλούν οι Ουκρανοί

Το 90% των ουκρανικών στρατιωτικών αεροδιαδρόμων της Ουκρανίας έχει «απενεργοποιηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Δεν έχει απομείνει σχεδόν κανένας εκπαιδευμένος Ουκρανός πιλότος πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ορισμένα ουκρανικά αεροπλάνα μετακόμισαν στη Ρουμανία και δεν συμμετέχουν σε πολεμικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη.

Νωρίτερα οι δημοτικές αρχές ανέφεραν ότι ένα νοσοκομείο παίδων στην πόλη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters.

Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία, ενώ ρωσόφωνοι της περιοχής της ανατολικής Ουκρανίας κάνουν λόγο για «προβοκάτσια των Ουκρανών εθνικιστών σε εγκαταλελειμμένο μαιευτήριο». 

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, Reuters, BBC

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...