Καβάλα: 24 κρούσματα σε εργοστάσιο

Πηγή: Eurokinissi

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε 24 κρούσματα κορονοϊού τα οποία προέκυψαν μετά από στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Παγγαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του kavalapost.gr, ο “συναγερμός” σήμανε όταν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι σε βιομηχανία της περιοχής. Μετά από συντομευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί.

Νέο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των 24 θετικών.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για έξαρση κρουσμάτων στην περιοχή. Στην ανακοίνωση καλούσε τους πάντες “να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας χωρίς χαλάρωση” αλλά και “να εμπιστεύονται τις επιστημονικές απόψεις για τον Κορονοϊό και να μην επηρεάζονται από συνωμοσιολόγους που περιφρονούν την κρισιμότητα των γεγονότων, αρνούνται την ύπαρξη του ιού και δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος”.

Μετά λοιπόν τα απαράδεκτα φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία αραίωσαν εν μέσω πανδημίας, έρχεται και ένα ακόμα περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες να ξεκαθαρίσει ότι η δημόσια Υγεία και η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από τη λεγόμενη “ατομική ευθύνη”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...