Καζακστάν: 12 νεκροί και 98 τραυματίες από τις χθεσινές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Δώδεκα άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες και την πυρκαγιά που επακολούθησε σε αποθήκη πυρομαχικών στην νότια επαρχία Ζαμπίλ ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών του Καζακστάν.

«Ο αριθμός των νεκρών κατά την έκρηξη στην περιοχή Ζαμπίλ έφθασε τους δώδεκα. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν οι σοροί τριών ανδρών οι οποίο έχασαν την ζωή τους κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι έχασαν την ζωή τους εννέα άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, τραυματίσθηκαν συνολικά 98 άνθρωποι. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη χθεσινή πυρκαγιά στη στρατιωτική βάση στη νότια επαρχία Ζαμπίλ όπου ήταν αποθηκευμένα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται σε έργα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ’Αμυνας Νουρλάν Γερμεκμπάγεφ. Οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκάλεσε 10 εκρήξεις, πρόσθεσε, λέγοντας πως τα αποθηκευμένα εκρηκτικά προέρχονταν από εγκαταστάσεις στην πόλη Αρίς έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν το 2019 εκεί κατά το οποίο είχαν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο Γερμεκμπάγεφ δήλωσε πως υπέβαλε την παραίτησή του μετά το δυστύχημα. Οι αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες ανθρώπους από τη γύρω περιοχή και έκλεισαν τον κύριο δρόμο που συνδέει την επαρχία με τη μεγαλύτερη πόλη Αλμάτι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...