Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη η φωτιά στο Λιβάδι του δήμου Ληξουρίου

Ελικόπτερο σε κατάσβεση πυρκαγιάς - Πυροσβεστική
(φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Λιβάδι του Δήμου Ληξουρίου της Κεφαλονιάς που καίει από την Τετάρτη το βράδυ. Καίγονται δασικές εκτάσεις, ενώ η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια και μαντριά στην περιοχή όπως και στο χωριό Κουβαλάτα.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Επίσης, κινητοποιήθηκαν και θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη 19 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα, ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Το βράδυ οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί και κινδύνεψαν σπίτια και μαντριά κτηνοτρόφων. Η φορά του ανέμου και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από κοινού με τους κατοίκους απέτρεψε να προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Κουβάλατα, που συνεχίζει όμως να καίει δασικές, αγροτικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν και εναέρια μέσα στην προσπάθεια κατάσβεσής της. 

Κλιμάκιο της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Δημήτρη Μαντζουράτο, Δημοτικό Σύμβουλο Ληξουρίου με τη «Λαϊκή  Συσπείρωση» και τον Παναγή Σωτήρα, μέλος της ΤΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, ζητώντας ταυτόχρονα ενισχύσεις στο έργο κατάσβεσης.

Δείτε ακόμα...