Κέρκυρα: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Ιονίων Νήσων

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Θόδωρο Γουλή μέλος του τμήματος της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, Αλεξάνδρα Μπαλού Περιφερειακή Σύμβουλο Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σαμοϊλη μέλος της ΤΕ Κέρκυρας επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Ιονίων Νήσων, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρουσίασε το κάλεσμα της ΚΕ για συμπόρευση με το ΚΚΕ και κάλεσε τους αστυνομικούς, που οι περισσότεροι είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να αγωνιστούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θίγει και τους ίδιους σε συμπαράταξη με το ταξικό εργατικό κίνημα. Να μην δεχτούν να γίνουν όργανα της κρατικής καταστολής απέναντι στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε από αστυνομικούς το πρόβλημα της ακρίβειας και η έλλειψη μέτρων ασφάλειας π.χ. τα περιπολικά και άλλα οχήματα της Αστυνομίας δεν περνάνε από ΚΤΕΟ.

Στη συζήτηση με τους πυροσβέστες αναδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα όπως:

  • Τα οχήματα της ΠΥ λόγω της φύσης της λειτουργίας τους υφίστανται μεγάλες φθορές, δεν περνάνε ΚΤΕΟ. Μπορεί να γίνεται συντήρηση αλλά ο τεχνικός έλεγχος είναι απαραίτητος όπως για όλα τα οχήματα.
  • Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού με δεδομένο ότι η Κέρκυρα είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς σε όλο το νησί και πληθυσμό που τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνει τις 300.000. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με την μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών και των 5ετούς θητείας.
  • Δεν υπάρχει ειδικό πυροσβεστικό όχημα ούτε διασωστική κλίμακα για τον οικισμό της Παλιάς Πόλης (ιστορικό κέντρο) όπου διαμένουν 8.000 κάτοικοι και είναι αδύνατη η πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα.
  • Οι πυροσβέστες τόνισαν ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στην πρόληψη πυρκαγιών- πλημμυρών σε όλο το νησί και τα Διαπόντια Νησιά (Μαθράκι – Οθωνούς – Ερείκουσα). Ενδεικτικά ανέφεραν ότι υπάρχουν μόνον 3 υδατοδεξαμενές σε όλο το νησί τοποθετημένες από την Π.Υ τη στιγμή που χρειάζονται τουλάχιστον 20. Πολλοί πυροσβεστικοί κρουνοί είναι χαλασμένοι, είναι ακαθάριστοι όλοι οι χείμαρροι.
  • Σε όλους τους πυροσβέστες χρωστιούνται πολλά ρεπό.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε για την πρόσφατη ημερίδα για την πολιτική προστασία που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην Αθήνα και μοίρασε την εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καθώς και την επερώτηση του ΚΚΕ για τις απλήρωτες υπερωρίες των πυροσβεστών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...