ΚΕΘΑ: Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας!

Τεθωρακισμένα κι άλλο πολεμικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Φώτο Αρχείου / Τεθωρακισμένα κι άλλο πολεμικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης / Νοέμβριος 2021

«Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας! Κανένα στέλεχος των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, πολεμικό πλοίο, αεροσκάφος ή άλλος εξοπλισμός να μην πάρει μέρος έμμεσα ή άμεσα στη σύρραξη» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας, καθώς και τις ευθύνες που έχουν και η Ουκρανία και οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αναμφίβολα η σημερινή εξέλιξη συνδέεται και με την επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία, καθώς και την ένοπλη επίθεση, που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες η ουκρανική κυβέρνηση κατά του λαού στο Ντονμπάς. Δεν ξεχνάμε, ότι η Ουκρανία είχε εξοπλιστεί στρατιωτικά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μετά τα γεγονότα του 2014. Είναι χρόνια που διεξάγεται η διελκυστίνδα ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, με στόχο τη διεκδίκηση σφαιρών επιρροής, πηγών υδρογονανθράκων και αγωγών μεταφοράς τους (Αζοφική, Μαύρη και Βαλτική Θάλασσα). Οι έντονοι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη, που αιματοκυλά το λαό της περιοχής και σπέρνει καταστροφές.

Δεν μπορεί, ακόμη, παρά να σημειώσουμε ότι έχουμε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και όχι μόνο. Ακόμα πρέπει να υπογραμμίσουμε, ότι γενικότερα οι τραγικές αυτές για τους λαούς εξελίξεις συμβαίνουν σε μια εποχή που ακολούθησε την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Μάλιστα, η πολεμική σύγκρουση γίνεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, των οποίων οι λαοί ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι και προόδευαν ειρηνικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού. Αυτή την ιστορική μνήμη των δύο λαών προσπαθούν να διαγράψουν φωνές από διάφορες πλευρές, καταφεύγοντας στον αντικομμουνισμό.

Οι ιμπεριαλιστικές στοχεύσεις της ρωσικής πλευράς εκδηλώθηκαν από παλαιότερα με τα γεγονότα στην Αμπχαζία και την Ν. Οσετία στην Γεωργία, όπως πιο πρόσφατα με την Κριμαία και την Ουκρανία. Αντίστοιχα οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, με προμετωπίδα το ΝΑΤΟ που διατηρεί τόσο την Γεωργία, όσο και την Ουκρανία στον προθάλαμό του, το “Συνεταιρισμό για την Ειρήνη”, συσφίγγουν τον στρατιωτικό κλοιό γύρω από τη Ρωσία. Συσσώρευσαν στρατιωτικές δυνάμεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και ευρύτερα.

Μέσα από αυτές τις εξελίξεις, συνειδητοποιούνται πλέον από περισσότερους οι βαριές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά σε βάρος της ασφάλειας του Ελληνικού λαού! Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των παλαιότερων, του ΠΑΣΟΚ κλπ., έχει εκτοξεύσει την ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχέδια. Ήδη η χώρα έχει εμπλακεί στην προετοιμασία του πολέμου!

Κατασκοπευτικά αεροσκάφη απογειώνονται από τη βάση της Σούδας που επίσης εφοδιάζει με φονικά όπλα και καύσιμα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και των συνεταίρων τους. Αεροπορική βάση στη Λάρισα φιλοξένησε αμερικανικά F-15 και άλλα αεροσκάφη με ακτίνα δράσης μέχρι και πέρα από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο Βόλος φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια αμερικανικά ελικόπτερα που εκπαιδεύονται στην περιοχή και ανήκουν στην επιχείρηση “Atlantic Resolve” των ΗΠΑ, που στόχο έχει τη Ρωσία. Ήδη έγινε γνωστό ότι αριθμός επιθετικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ που στάθμευαν στο Στεφανοβίκειο έφυγαν για Πολωνία απέναντι στη Ρωσία. Στην Αλεξανδρούπολη το λιμάνι έχει παραχωρηθεί και χρησιμοποιείται έντονα για την εκφόρτωση πολυάριθμων στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού, που κινούνται βόρεια στο πλαίσιο της ίδιας αμερικανικής επιχείρησης, όπως και για κάθε τι άλλο που θα απαιτηθεί. Τέλος, από την ΝΑΤΟική αεροπορική βάση στο Άκτιο απογειώνονται τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη “AWACS”.

Στην προετοιμασία του πολέμου επίσης οι κυβερνήσεις έχουν εμπλέξει τη χώρα -εκτός από τις βάσεις- και με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετέχουν σε δεκάδες πρόβες πολέμου και συνεκπαιδεύσεις από τη Μεσόγειο, μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για όλα τα παραπάνω η ελληνική κυβέρνηση δέχεται μεν τα συγχαρητήρια του Τζ. Πάιατ, αδιαφορεί όμως για τις προειδοποιήσεις Ρώσων αξιωματούχων που επίσης δέχεται, με τελευταία του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα και παλαιότερα του ίδιου του Πούτιν. Μετά τις σημερινές εξελίξεις και ανάλογα με τις προοπτικές, γίνεται φανερό, πόσο πολύ είναι πιθανό οι προειδοποιήσεις να γίνουν αιματηρή πράξη σε βάρος του λαού σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, Άκτιο και Σούδα, τον ίδιο καιρό μάλιστα που πλήττεται από την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, τους πανάκριβους εξοπλισμούς.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα βροντοφωνάζει:

  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας! Κανένα στέλεχος των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, πολεμικό πλοίο, αεροσκάφος ή άλλος εξοπλισμός να μην πάρει μέρος έμμεσα ή άμεσα στη σύρραξη.
  • Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να επιστρέψουν στρατιωτικές μονάδες και στελέχη από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Ανεπιθύμητοι οι ιμπεριαλιστές στα λιμάνια και τη χώρα ολόκληρη.
  • Να κλείσει η Σούδα και κάθε άλλη ξένη βάση στη χώρα.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Δείτε ακόμα...