ΚΕΘΑ: Όλοι στις 16 Ιούνη στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια

Πανό της ΚΕΘΑ - Από την κινητοποίηση των συνδικάτων κι ομοσπονδιών ενάντια στο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων - 09/7/2020
Πανό της ΚΕΘΑ – Από την κινητοποίηση των συνδικάτων κι ομοσπονδιών ενάντια στο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων – 09/7/2020

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα! Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι παλαιότεροι και πρόσφατοι! Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι (ΣΥΡΙΖΑ) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη)”.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) ενώ καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που έχουν αποφασίσει τα σωματεία για την Τετάρτη 16 ιούνη, την ημέρα που ψηφίζεται στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΚΕΘΑ αναφέρει:

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά θα τεθεί για ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιούνη στη Βουλή. Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, που πραγματοποιήθηκαν με την κατάθεση του νομοσχέδιου, κλιμακώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα με

  • συγκέντρωση την Τετάρτη 16/6 στις 10.30 π.μ. και
  • συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πάρει την απάντηση που της αξίζει! Με το νομοσχέδιο, καταργούνται δικαιώματα των εργαζομένων, που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες και προωθούνται: κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, εμπόδια στη συλλογική δράση και την απεργία κλπ.

Οι απόστρατοι, συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους στις νέες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, στηρίζουμε τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους και ανέργους, που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!!

Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, αλλά δεν βάζουμε σε καραντίνα τις διεκδικήσεις, για δουλειά με δικαιώματα και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα! Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι παλαιότεροι και πρόσφατοι! Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι (ΣΥΡΙΖΑ) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη).

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο!

ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...