Κίνα: Αίρονται οι περιορισμοί στην επαρχία Χουμπέι

κίνα κορονοϊός

Το Πεκίνο θα άρει τους περιορισμούς μετακίνησης στην επαρχία Χουμπέι από αύριο Τετάρτη 25 Μαρτίου. Η μάχη της Κίνας ενάντια στον κορονοϊό συνεχίζεται με τη ζυγαριά να αρχίζει να γέρνει προς το μέρος της. Ακόμη και στην πόλη της Γιουχάν που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν μέσα στον Απρίλη.

Οι κάτοικοι θα μπορούν και πάλι να ταξιδέψουν από και προς την επαρχία Χουμπέι, ξεκινώντας από αύριο 25 Μαρτίου. Την ανακοίνωση έκαναν οι αρμόδιες αρχές υγείας της περιοχής την Τρίτη. Για την Γιουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας οι περιορισμοί θα αρθούν στις 8 Απρίλη.

Η Γιουχάν ήταν η πρώτη πόλη στην Κίνα που μπήκε σε καραντίνα και μαζί με άλλες πόλεις της ίδιας επαρχίας έμειναν σε καραντίνα από τα τέλη Γενάρη σε μια προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα έχει περιοριστεί με τις αρχές να ανακοινώνουν χθες ότι ήταν η πρώτη μέρα χωρίς νέο κρούσμα στην πόλη. Την ίδια ώρα η Κίνα τις τελευταίες μέρες δεν καταγράφει κανένα νέο εγχώριο κρούσμα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...