Κίνα: Εγκρίθηκε η χορήγηση του εμβολίου Sinovac σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω

Κινεζική Φαρμακοβιομηχανία SINOVAC
Φώτο Αρχείου / Κινεζική Φαρμακοβιομηχανία SINOVAC / Πηγή: SINOVAC

Η Κίνα έχει εγκρίνει για χρήση έκτακτης ανάγκης το εμβόλιο Sinovac σε παιδιά ηλικίας τριών και άνω, καθιστώντας το πρώτο έθνος που άνοιξε το πρόγραμμα εμβολιασμού σε τόσο μικρές ηλικιακές ομάδες.

Την Τρίτη, εκπρόσωπος της Sinovac επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας 3 έως 17 ετών. Ωστόσο, ο κατασκευαστής δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με το πότε αυτά τα παιδιά θα αρχίσουν να λαμβάνουν το εμβόλιο.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας στην Κίνα είναι υπεύθυνη για την περιγραφή του χρονοδιαγράμματος για τη διάθεση εμβολίων στη χώρα και θα ενημερώσει τα σχέδιά της για να συμπεριλάβει παιδιά που έχουν εξουσιοδότηση να το λαμβάνουν «σύμφωνα με τις τρέχουσες επιδημικές ανάγκες της Κίνας για την πρόληψη και τον έλεγχο και την παροχή εμβολίων».

Η Sinovac ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές πρώιμης φάσης του εμβολίου σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα σε ένα επιστημονικό περιοδικό στο εγγύς μέλλον.

Η Sinopharm δήλωσε επίσης ότι τα δεδομένα της δείχνουν ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά σε μικρά παιδιά, αλλά δεν αποκάλυψε εάν αξιωματούχοι το είχαν ή ήταν έτοιμο να το εγκρίνουν για επείγουσα χρήση.

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...