Κίνα: Ενίσχυση του πολεμικού στόλου της

Πλοίο Αεροπλανοφόρο Κίνας
Αεροπλανοφόρο Shandong Κίνας

Ο ναυτικός στόλος της Κίνας συνεχίζει να μεγαλώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι απέκτησε έναν νεο αεροπλανοφόρο στη Σανγκάι, λίγα μίλια μακριά από όπου ένα παρόμοιο πλοίο έπιασε φωτιά πριν από δύο εβδομάδες. Το 40,000 τόνων πλοίο, ισοδύναμο με αυτά του στόλου των ΗΠΑ, θα μεταφέρει μια σειρά από ελικόπτερα καθώς επίσης και χόβερκραφτ.

Η καθέλκυση μπορεί να είχε καθυστερήσει, όταν το άλλο ελικοπτεροφόρο είχε πιάσει φωτιά στις 11 Απριλίιου. Ωστόσο, οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα ήταν σημαντική. Ήδη υπάρχει μία φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων που περιμένει σε τμήματα στην προκυμαία.

Παρόμοια πλοία ίδιου τύπου αναμένεται να κατασκευαστούν, δημιουργώντας το καλύτερα εξοπλισμένο ναυτικό, μετά το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Ενώ η Κίνα θεωρείται πως έχει μικρότερη ναυτική παράδοση από ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Κάτω Χώρες, η Γαλλία και η Ιταλία, έχει απαράμιλλη παραγωγική ικανότητα. Οι περιφερειακές χώρες γύρω από την Κίνα, όπως η Αυστραλία και η Νότια Κορέα έχουν επίσης ενισχύσει τους στόλους τους. Αντίθετα, σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει ορισμένες από τις δικές της συμφωνίες για πολεμικά πλοία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...