Κίνα: Η πόλη Σιάν παραμένει υπό lockdown για πέμπτη ημέρα

Η πόλη Σιάν (XIAN) της Κίνας
Φώτο Αρχείου / Η πόλη Σιάν (XIAN) της Κίνας / Πηγή: chensiyuan

Η κινεζική πόλη Σιάν παραμένει υπό lockdown για πέμπτη ημέρα σήμερα, ενώ οι αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν ότι χθες καταγράφηκαν 150 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης Covid-19 με συμπτώματα, με τον αριθμό τους να σημειώνει μικρή μείωση από την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός των μολύνσεων στη Σιάν, όπου κατοικούν 13 εκατ. άνθρωποι, παραμένει πάρα πολύ μικρός συγκριτικά με μεγάλες εστίες στο εξωτερικό, αλλά οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις τοπικές μετακινήσεις και στην έξοδο από την πόλη, στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου για άμεσο περιορισμό των εξάρσεων.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει κανένα κρούσμα της παραλλαγής «Όμικρον» στη Σιάν, όπου επιβεβαιώθηκαν 635 κρούσματα του SARS-CoV-2 την περίοδο 9η-26η Δεκέμβρη. Προχθές, Σάββατο, η πόλη κατέγραψε 155 κρούσματα.

Σε εθνικό επίπεδο, η Κίνα έχει εντοπίσει μερικές μόνο μολύνσεις της «Όμικρον» μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό και στη νότια Κίνα.

Στη Σιάν, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από την πόλη χωρίς έγκριση των τοπικών αρχών. Από την 23η Δεκέμβρη, μόνο ένα μέλος από κάθε νοικοκυριό μπορεί να πάει να αγοράσει τα απαραίτητα κάθε δύο ημέρες. Τα άλλα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να βγουν από την κατοικία τους, εκτός κι αν η εργασία τους κρίνεται απαραίτητη ή συντρέχουν έκτακτοι λόγοι και έχουν έγκριση.

Σήμερα, οι αρχές της Σιάν κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός και αν πρέπει να παραδώσουν δείγμα στο πλαίσιο του νέου γύρου μαζικών διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται στην πόλη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...