Κίνα: Πέθανε ο πρεσβευτής της Γερμανίας Γιαν Χέκερ

Συνάντηση με τον κ. Γιαν Χέκερ, Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής της Καγκελαρίου Μέρκελ στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας 5/8/2019
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση με τον κ. Jan Hecker, Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής της Καγκελαρίου Μέρκελ στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας 5/8/2019 / Πηγή: Eurokinissi

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Κίνα, ο Γιαν Χέκερ, πέθανε μόλις μερικές ημέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών.

«Με βαθιά θλίψη (…) πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο του γερμανού πρεσβευτή στην Κίνα», ανέφερε το γερμανικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση Τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. «Οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην οικογένειά του και στους ανθρώπους που είχαν στενή σχέση μαζί του».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η αιτία του θανάτου του 54χρονου Γερμανού διπλωμάτη, Γιαν Χέκερ, μέχρι πρότινος συμβούλου της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος ανέλαβε το πόστο στο Πεκίνο τον Αύγουστο. Ο βοηθός του Φρανκ Ρίκερτ θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντά του.

Γεννημένος στο Κίελο, ο Γιαν Χέκερ σπούδασε νομικά και διετέλεσε εισαγγελέας και δικαστής. Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ήταν λέκτορας πανεπιστημίου προτού κληθεί να γίνει σύμβουλος της κυρίας Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...