Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου σε περίπτωση ήττας της Ρωσίας στην Ουκρανία προειδοποιεί ο Μεντβέντεφ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε σήμερα το ΝΑΤΟ ότι μια ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο.

«Η ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Μεντβέντεφ, που είναι αναπληρωτής πρόεδρος στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας. «Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Δήλωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ και οι επικεφαλής άμυνας περίπου 50 χωρών, που αναμένεται να συναντηθούν αύριο στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία για να συζητήσουν τη στρατηγική και τη στήριξη στην προσπάθεια της Δύσης να νικήσει τη Ρωσία στην Ουκρανία, θα πρέπει να σκεφθούν τους κινδύνους της πολιτικής τους.

Ερωτηθείς εάν τα σχόλια του Μεντβέντεφ σημαίνουν ότι η Ρωσία κλιμακώνει την κρίση σε ένα νέο επίπεδο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Όχι, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αυτό».

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα σχόλια του Μεντβέντεφ είναι σε πλήρη συμφωνία με το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας που επιτρέπει πυρηνικό χτύπημα ύστερα από «επιθετικότητα απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία με συμβατικά όπλα όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...