Κινέζικα “άλματα”

Δορυφόρος
Δορυφόρος / Φώτο αρχείου / EUROKINISSI

Την Τρίτη, το πρωί, η China Aerospace Science and Industry Corp χρησιμοποίησε τον πύραυλο της για να εκτοξεύσει δύο δορυφόρους, σε μία νέα επίδειξη τεχνολογίας, αρχίζοντας να κατασκευάζει αυτό που θεωρεί ότι είναι το πρώτο διαστημικό δίκτυο της χώρας για το “Διαδίκτυο των πραγμάτων”, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πρώτοι δορυφόροι στο δίκτυο Xingyun ή το Moving Cloud, ο Xingyun 2-01 και ο Xingyun 2-02 ανυψώθηκαν πάνω σε έναν πύραυλο μεταφοράς στερεού προωθητικού Kuaizhou 1A, στο Δορυφορικό Κέντρο Εκτόξευσης Jiuquan, στη βορειοδυτική Κίνα. Αργότερα τοποθετήθηκαν σε μία τροχιά συγχρονισμένη με τον ήλιο, 561 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Τα παραπάνω σύμφωνα με δήλωση του CASIC, ενός κρατικού συνεργάτη διαστήματος και άμυνας.

Η εταιρεία ονόμασε τον Xingyun 2-01, επίσης Wuhan, προς τιμήν της επαρχιακής πρωτεύουσας της Κεντρικής Κίνας Hubei. Ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε στην αποστολή ζωγραφίστηκε επίσης με εικόνες ιατρικών εργαζομένων για να χαιρετήσει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που πολέμησαν ενάντια στην εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια.

Οι δύο δορυφόροι είναι επιφορτισμένοι με την επαλήθευση τεχνολογιών. Όπως η ενδο-δορυφορική επικοινωνία, με δυνατότητα λέιζερ και η μεταφορά δεδομένων μεταξύ δορυφόρων και επίγειου διαδικτύου πραγμάτων.

Το επόμενο βήμα, θα είναι η εκτόξευση 12 δορυφόρων, 2 σειρών Xingyun, προκειμένου να ενταχθούν στους δύο πρώτους, για να μπορέσει να δημιουργηθεί στη συνέχεια ένα μικρό σύστημα για δοκιμαστική εκτέλεση.

Σύμφωνα με το σχέδιο της CASIC, μετά την ολοκλήρωσή του, περίπου το 2023, το δίκτυο Xingyun θα έχει περίπου 80 δορυφόρους επικοινωνιών χαμηλής τροχιάς, στενής ζώνης. Ενώ θα παρέχει παγκόσμια κάλυψη στους χρήστες μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μόλις το δίκτυο γίνει πλήρως λειτουργικό, θα προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση όλο το εικοσιτετράωρο στο “Διαδίκτυο των πραγμάτων”. Το “Διαδίκτυο πραγμάτων” ορίζεται ως ένα δίκτυο πληθώρας συσκευών, που ενσωματώνει ηλεκτρονικά μέσα, λογισμικό, αισθητήρες, συνδεσιμότητα στο δίκτυο. Θα μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους χρήστες, από τον καλύτερο έλεγχο των συσκευών τους ως και την υψηλότερη λειτουργική αποτελεσματικότητα στη βελτιστοποιημένη χρήση των πόρων, σύμφωνα με το κρατικό όμιλο.

Φ.Κ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...