Κινητοποίηση σήμερα στις 18:00 στα γραφεία της Hellenic Train

Κινητοποίηση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41).

Τα ξημερώματα έγινε εξόρμηση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου μέλη του Κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ν. Βιομηχανίας, μοίρασαν στους εργαζόμενους την ανακοίνωση του Συνδικάτου για το πολύνεκρο δυστύχημα από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ, καλώντας όλα τα Συνδικάτα να πάρουν μέρος στην απογευματινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου, το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού και Δέρματος, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής,  ο Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης”, ο Σύλλογος ΕΒΕ Κορυδαλλού, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στην Πάτρα, σε κινητοποίηση έξω απ’ το σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στην Αγίου Νικολάου καλεί σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη στις 7.30 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο απαιτώντας πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...