ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ): Καταδικάζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της τουρκικής κυβέρνησης σε εδάφη άλλων χωρών

TKP -Kομμουνιστικο Kόμμα Tουρκίας

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) καταδικάζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της τουρκικής κυβέρνησης σε εδάφη άλλων χωρών, επισημαίνοντας ότι αυτές πραγματοποιούνται από την Άγκυρα «σε συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό και σύμφωνα με τα συμφέροντα της αστικής τάξης που εκπροσωπεί».

Υπογραμμίζει ότι «η ασφάλεια του λαού μας δεν μπορεί να διαφυλαχθεί με τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος γειτονικών χωρών, με το πρόσχημα της άμυνας». Προσθέτει δε ότι η τουρκική κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια «άνοιξε τα σύνορα της χώρας μας σε τζιχαντιστικές συμμορίες, με σκοπό να επιτεθεί σε γειτονικές χώρες» και «σχημάτισε “στρατούς” από τζιχαντιστικές συμμορίες στις περιοχές που ελέγχει στα εδάφη γειτονικών χωρών».

«Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του AKP είναι ίδια με την εσωτερική της», τονίζει το TKP, προσθέτοντας ότι «η αστική αντιπολίτευση δεν μπορεί να προτείνει εναλλακτικές έξω από το πλαίσιο που διαμορφώνει το ΑΚΡ».

Σημειώνει ότι πηγή του προβλήματος «ασφάλειας της χώρας μας» αποτελεί «η κοινωνική τάξη πραγμάτων στην οποία ζούμε. Εκείνοι που διενεργούν πράξεις τυφλής βίας, εκείνοι που διατάσσουν επιχειρήσεις σε εδάφη γειτονικών χωρών και εκείνοι που αντλούν οφέλη από όλα αυτά, έχουν κοινή αφετηρία». Και καταλήγει: «Για τον λαό μας μία είναι η διέξοδος: Να αντισταθούμε το συντομότερο δυνατόν και να βάλουμε τέλος σε αυτή την αιματηρή κοινωνική τάξη πραγμάτων!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...